Γ.Ε.Ν.Ε.Σ.Ι

Πακέτα εργασίας

Home  /  Πακέτα εργασίας

Όλοι οι φορείς θα συμμετέχουν σε όλα τα πακέτα εργασίας και ανάλογα με την εξειδίκευση που έχει ο καθένας αναλαμβάνει το συντονισμό ενός πακέτου εργασίας. Ο συνδυασμός των εξειδικεύσεων κάθε φορέα μέσω του προτεινόμενου έργου θα δώσει τη δυνατότητα να μοιραστούν πόρους και γνώσεις και να ανταλλάξουν εμπειρίες, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα εμπεριστατωμένο και ρεαλιστικό ερευνητικό εργαλείο/μοντέλο. Η συνεργασία των φορέων είναι πολύ καλά ισορροπημένη, καθώς το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα ωφεληθεί από την γυναικεία άποψη της επιχειρηματικότητας που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επιπλέον, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα αποκτήσει γνώσεις από την πολιτιστική προοπτική που προσφέρει η εξειδίκευση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τέλος, το Κέντρο ΕΡΓΑΝΗ θα αποτελέσει  τη γέφυρα ανάμεσα στη θεωρητική προσέγγιση και την πρακτική εφαρμογή και θα οργανώσει παρέμβαση σε άνδρες/γυναίκες (φοιτητές/τριες, επιχειρηματίες, άνεργοι/ες,  υπάλληλοι-εξαρτημένη σχέση εργασίας) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να δοκιμαστούν πιλοτικά τα ερευνητικά αποτελέσματα και να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα εφαρμογής τους.

Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη πράξη χωρίζεται σε πέντε πακέτα εργασίας (ΠΕ):

ΠΕ1. «Έλεγχος των εργαλείων μέτρησης με τεχνικές «Differential Item Functioning» (Συντονιστής: Πανεπιστήμιο Κρήτης-ΠΑΝ.Κ Συμμετέχοντες φορείς: ΠΚ, ΠΑ.ΜΑΚ, ΕΡΓΑΝΗ) (Διάρκεια: 9 μήνες)

Θα πραγματοποιηθεί διερεύνηση της βιβλιογραφία σχετικά με τις βασικές μεταβλητές που άπτονται της επιχειρηματικής συμπεριφοράς και ανάπτυξης (επιχειρηματική πρόθεση, στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα, κατασκευή εαυτού, αντιλαμβανόμενος έλεγχος συμπεριφοράς, τάση απέναντι στην επέκταση επιχείρησης  κτλ). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συλλογή δεδομένων με ερωτηματολόγια αυτό-αναφοράς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα είναι άντρες και γυναίκες με διαφορετικό εργασιακό προφίλ (φοιτητές, εργαζόμενοι στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα, αυτό-απασχολούμενοι, άνεργοι). Θα εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ελέγχου της ισοδυναμίας των απαντήσεων (Differential Item Functioning), ώστε για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία να εξεταστεί κατά πόσο άντρες και γυναίκες απαντούν με τον ίδιο τρόπο στις ερωτήσεις, ώστε αυτές να είναι συγκρίσιμες. Θα πραγματοποιηθεί η συγγραφή αναφοράς/ επιστημονικής δημοσίευσης με τίτλο  «Έλεγχος των εργαλείων μέτρησης με τεχνικές «Differential Item Functioning» σε περιοδικά ανοικτής πρόσβασης ή/και σε proceedings επιστημονικού συνέδριου (Π1).

ΠΕ2. «Μοντέλα επιχειρηματικής πρόθεσης» (Συντονιστής: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-ΠΑ.ΜΑΚ, Συμμετέχοντες φορείς: ΠΚ, ΠΑΝ.Κ, ΕΡΓΑΝΗ) (Διάρκεια: 8 μήνες)

Θα πραγματοποιηθεί διερεύνηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τα βασικά θεωρητικά μοντέλα που περιγράφουν την επιχειρηματική πρόθεση, τόσο ατομικά όσο και στο πλαίσιο υφιστάμενων οργανισμών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συλλογή δεδομένων με ερωτηματολόγια αυτό-αναφοράς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα είναι άντρες και γυναίκες με διαφορετικό εργασιακό προφίλ (φοιτητές, εργαζόμενοι στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα, άνεργοι). Θα εφαρμοστούν τεχνικές γραμμικής παλινδρόμησης και μοντέλα δομικών εξισώσεων για τη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων, ώστε να διαπιστωθούν διαφορές μεταξύ των δύο φύλλων στην εκδήλωση της επιχειρηματικής συμπεριφοράς. Θα πραγματοποιηθεί η συγγραφή αναφοράς/επιστημονικής δημοσίευσης με τίτλο «Μοντέλα επιχειρηματικής πρόθεσης»  σε περιοδικά ανοικτής πρόσβασης ή/και σε proceedings επιστημονικoύ συνέδριου (Π2).

ΠΕ3. «Μοντέλα επιχειρηματικής ανάπτυξης» (Συντονιστής: Πολυτεχνείο Κρήτης-ΠΚ, Συμμετέχοντες φορείς: ΠΑΝ.Κ, ΠΑ.ΜΑΚ, ΕΡΓΑΝΗ) (Διάρκεια: 8 μήνες)

Θα πραγματοποιηθεί διερεύνηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τα βασικά θεωρητικά μοντέλα που περιγράφουν την ανάπτυξη υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συλλογή δεδομένων με ερωτηματολόγια αυτό-αναφοράς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα είναι άντρες και γυναίκες αυτό-απασχολούμενοι/επιχειρηματίες. Θα εφαρμοστούν τεχνικές γραμμικής παλινδρόμησης και μοντέλα δομικών εξισώσεων για τι στατιστική ανάλυση των απαντήσεων, ώστε να διαπιστωθούν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην ανάπτυξη υφιστάμενων επιχειρήσεων Θα πραγματοποιηθεί η συγγραφή αναφοράς/επιστημονικής δημοσίευσης με τίτλο «Έλεγχος για τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στα μοντέλα επιχειρηματικής ανάπτυξης» σε περιοδικά ανοικτής πρόσβασης ή/και σε proceedings επιστημονικoύ συνέδριου (Π3).

ΠΕ4. «Δημοσιότητα και διάχυση αποτελεσμάτων» (Συντονιστής: ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ, Συμμετέχοντες φορείς: ΠΚ, ΠΑΝ.Κ, ΠΑ.ΜΑΚ) (Διάρκεια: 9,5 μήνες)

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η αποτελεσματικότερη διάχυση των θεωρητικών αποτελεσμάτων της προτεινόμενης Πράξης μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πράξεις δημοσιότητας. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε α) να δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα του έργου ΓΕΝΕΣΙ (Π4), όπου θα μπορούσαν να προβληθούν πιο αποτελεσματικά και ευρέως η προτεινόμενη δράση μέσω on-line videos παρουσιάσεων, ενημερωτικών κειμένων κλπ και β) να διεξαχθεί ένα διεθνές διήμερο συνέδριο, του οποίου τα πρακτικά θα λάβουν έναν αριθμό ISBN (Π5). Επιπλέον, θα οργανωθεί μία παρέμβαση από το Κέντρο Εργάνη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα ερευνητικά αποτελέσματα και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

ΠΕ5. «Διαχείριση του προγράμματος ΓΕΝΕΣΙ» (Συντονιστής: Πολυτεχνείο Κρήτης-ΠΚ, Συμμετέχοντες φορείς: ΠΑΝ.Κ, ΠΑ.ΜΑΚ, ΕΡΓΑΝΗ)  (Διάρκεια: 9,5 μήνες)

Θα συσταθεί με την έναρξη του έργου μία Κοινή Επιτροπή Διαχείρισης Έργου, η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε εταίρο με Πρόεδρο τον Καθηγ. Βασίλειο Μουστάκη (Υπεύθυνος Πράξης του Φορέα Υλοποίησης). Η επιτροπή θα εποπτεύει την πορεία υλοποίησης του έργου και θα προγραμματίζει τις δράσεις του έργου και θα συνεδριάσει μία φορά στο μέσο της διάρκειας υλοποίησης του έργου και άλλη μία φορά στο τέλος για το κλείσιμο του προγράμματος (είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη). Παραδοτέο σε αυτό το πακέτο εργασίας είναι η συγγραφή της τελικής αναφοράς του έργου (Π6).